DON MIGUEL RUIZ, DON JOSE RUIZ A DOHODY

Dne 1.11.2012 jsem se svými přáteli navštívila výjimečný seminář v Praze.

Výjimečný byl tím, že tam bylo, jak uváděli přednášející, téměř 2. 000 lidí, takže si jistě dokážete představit atmosféru. Toto množství lidí se dokázalo utišit a zaposlouchat do slov Dona Miguela Ruize a Dona Jose Ruize  natolik, že bylo slyšet chvílemi absolutní ticho.

Seminář nesl název: Čtyři dohody, Pátá dohoda – probuzení.

Don Miguel Ruiz je naguál z rodu Rytířů orla a věnuje se předávání svých znalostí učení starých Toltéků.

Uvádějícím byl pan Jaroslav Dušek, který perlil, co slovo, to smích v sále, navíc nám představil zpěvačku, která se jmenuje Thu- Hien,  zpívala svým hrdelním a vokálním hlasem. Vibrace jejího zvuku v sále byly velmi silné a mocné.

Poznala jsem, že se lidem otevírají srdce a jsme přiváděni do zdroje bez myšlenek. Technika byla tak jednoduchá a čistá. Říkali nám: „Představte si myšlenky, které běhají a pak najděte prostor mezi myšlenkami.“ Na tento prostor mezi myšlenkami  je nutné se soustředit, abyste mohli pokračovat na tom všem, co tady zazní dále…

Dále zazněl životní příběh, práce s příběhem, vznášející se orel a jeho úlovek a mnoho dalších tezí a myšlenek o pravdě a životě. Byli jsme v nadhledu orla, v lásce a k úctě všemu, v pokoře, osvětlení a opuštění starých scénářů, v nadhledu nad vlastními příběhy.

Třešínkou na dortu byl dárek, který každý dostal. Svačinu, vodu a knihu. V balíčcích byly různé knihy. Každý z mých přátel dostal jinou. Dostala jsem knihu: „Úsvit jazyka starých naguálů.“

Základním principem 4 dohod je toto poučení:

Nehřešte slovem. Neberte si nic osobně. Nevytvářejte si žádné domněnky. Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete.

Pátá dohoda zní:

Buďte skeptičtí, ale naslouchejte.

 

Miguel Ruiz mluví anglicky; často přednáší ve Spojených státech amerických a mnozí z jeho studentů jsou Američané. V roce 2002 dostal silný infarkt a strávil devět týdnu v kómatu. Postupem času se zotavil, ačkoli následujících osm let po infarktu prožil v bolestech. Linii původu předků z rodu Rytířů orla předal Ruiz svému synovi Donu Josému Ruizovi.
9. října 2009 podstoupil Miguel Ruiz transplantaci srdce v Los Angelské nemocnici v Kalifornii. Když se dozvěděl o vhodném srdci k transplantaci, byl právě na soustředění ve Wimberley v Texasu. Musel si tedy najmout letadlo a co nejrychleji se dostat zpátky do Los Angeles.

31. října 2012 navštívil Českou republiku a v Paláci kultury pořádal společně se svým synem (Don Chose Ruiz) seminář na téma Čtyři dohody. Zdržel se až do 1. listopadu, kdy se vydal znovu na cestu v rámci svých přednášek po Evropě. 21. 12. 2012 pořádá výpravu do Teotihuacanu, související s koncem mayského kalendáře a počátku nové éry, která se podle Mayů rodí právě v tento den.

Líbí se mi myšlenka, která byla mimo jiné v letáku na akci:

„Kamkoli jdu, slýchávám lidi říkat, že na tento svět přicházíme s posláním, že máme nějaký úkol nebo že musíme tento život překročit. Věřím, že sem opravdu s nějakým posláním přicházíme, ale nic překračovat ve skutečnosti nemáme. Naším posláním je být šťastní. „Jak“ to udělat záleží na bezpočtu různých způsobů toho, co máme rádi, ale tím pravým posláním našeho života je užívat si každičký okamžik, který zde máme.“
„Dříve či později přestanou naše fyzická těla existovat. Byl nám dán pouze určitý počet východů a západů slunce a úplňků, které si můžeme vychutnat. A to je čas, jenž si máme užít naplno a radovat se sami ze sebe i z druhých.“

odkaz na stránky: Don Miguel Ruiz

http://www.donmiguelruiz.cz/section/o-autorech

Vám všem pro inspiraci

Kamila Bazala

 

 

 

viagra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Archivy
KONTAKT

Ing. Kamila Bazala, MBA
tel.: +420 602 750 161
email: kamilabazala@seznam.cz