Chcete se zbavit strachu nejen při tradingu?

 

 

Po 11 měsících se manželův strach a fyziologické příznaky stresu, kterými byly bušení srdce, třes rukou, strnutí, mělké dýchání, neschopnost vstoupit do živého obchodu, snížily z hodnoty 9 na 2. Já osobně jsem ovládla své pocity a míru stresu na 1.

Celková stupnice činila 10.

10 maximální strach a stres,

0 zcela bez strachu a stresu.

 

Jak se to podařilo?

 

  1. Rozborem jednotlivých emocí
  2. Meditacemi
  3. Řízenou relaxací slovem a zvukem
  4. Srovnáním linie Hara
  5. Cvičením jógy a Tibeťanů
  6. Sebepoznáním – tzv. jít pod povrch
  7. Dýcháním a speciálními technikami
  8. Podrobnou vizualizací
  9. Pochopením zákona přitažlivosti
  10. Technikou „Cesta“
  11. Technikou EFT
  12. Léčbou zvukem, barvou, krystaly
  13. Prací s meridiány a energií
  14. Akupresurou, vkládáním rukou
  15. Zapojením pravé hemisféry
  16. Afirmacemi
  17. a hlavně Láskou…

 

Pro Ty, co si mají chuť přečíst vše, zde je, celý příběh.

Před rokem jsem začala podporovat svého manžela, který měl svůj sen. Přál si být traderem, měl už dost práce manažera pro nadnárodní společnosti a denního dojíždění. Přál si být sám sebou, chtěl trávit více času doma s rodinou, přál si být zahradníkem na naší asijské zahradě, kterou už přes 5 let budujeme. Chtěl se stát stejně jako já nezávislou osobou tzv. Freelancerem.  Cítil slabiny i možnosti burzovního světa, čelil odrazování jiných lidí. Navštívil několik semináře finančníků Tomáše a Petra.

Nevím, zda jsem jej inspirovala svou svobodou v podnikání, ale stejně jako já, chtěl mít najednou svůj Home Office, podnikat prostřednictvím PC, internetu a vlastního obchodního plánu.

Fascinoval jej Trading, neboť jej lze dělat odkudkoliv, a navíc ta možnost zvednout kotvy a odjet do jiných krajin, zároveň dělat to, co může i z domova !  Milujeme totiž cestování.

Trochu jsem věděla, co tato práce může obnášet, byla jsem dokonce i tzv. ostražitá. Setkala jsem se dvěma tradery před rokem na své přednášce  emoční inteligence. Ale jak úzce bude tato oblast souviset s pochopením sebe sama, zvládnutím svých pocitů, strachů a vůbec psychologií, to  jsem tehdy netušila.

Ve stejném období jsem se věnovala koučinku, přednáškám souvisejícím s obchodem, emoční inteligencí a Leadershipem, scházela se s lidmi, kteří se zabývali osobním rozvojem svého potenciálu, pochopením svých bloků a emočních scénářů.

Vlastně jsem se o několik let dříve rozhodla spojit různé oblasti, abych se dále vzdělávala, rozvíjela a také pochopila, to co se u nás ve školách neučí.

Začala jsem studovat, jezdit na semináře, workshopy, festivaly zdraví a číst knihy týkající se osobnosti a jejího obrovského potenciálu.

Často jsem doma vyprávěla o tom, co jsem na seminářách a festivalech zažívala, jen pokyvoval hlavou a příliš nevěřil. Nevěřil mi ani před 9 lety, když  jsem mu vyprávěla o zážitcích  na konstelacích, na které jsem byla pozvána a cítila to, co jsem cítila.

V odhodlání pochopit a podpořit jeho SEN, jsem se rozhodla pročíst Finančníka a najít spojitosti v tom, čemu jsem se roky věnovala.

Díky Tomášovi a Petrovi na Finančníkovi.cz jsem zjistila, že jdeme do stejného místa, ale vlastně každý z opačné strany.

Když  jsem narazila na články o psychologii  a na Cestu od Brandon Bays, docvaklo mi opravdu vše.

Zasmála jsem se a řekla: „To není náhoda !“

Vždyť   trading  je o pochopení svých strachů, emocí, intuice, zákona přitažlivosti, vlastní odpovědnosti, propojení obou hemisfér a zvládnutí lekcí života – tradingu. Výsledkem je také tak trochu to: KÝM  jsem,  KAM jdu na cestě životem, co mám pochopit, čemu čelit, jak to vše uchopit do svých rukou tak,  abych jednoduše žil naplno, žil své sny, dělal co mě baví, dával a příjimal, věřil.

Začala jsem na živo obchodovat s manželem a zároveň se mu stala koučem, průvodcem, protože jsme oba objevovali další strachy, bloky, emoce  a pocity, které vyplouvaly na povrch. Nechal se inspirovat, provedla jsem jej oblastmi, kterým dříve nevěřil. Nakonec se zbavil obav, stresu a největších strachů. Pochopil a uviděl svůj obrovský potenciál.

Jak se to stalo?

V té době jsem cvičila jógu, Tibeťany, znala různé techniky jako EFT, Cestu, konstelace, koučink podle mozku, četla literaturu Freuda, Golemana, skripta Barbary Ann Brenan  na rozšíření smyslového vnímání a hlavně rozvíjela práci na bázi podvědomí, emoční inteligence, vlivu dýchání, řízené meditace v různých hladinách, ale také vystudovala různé obory, které se najednou propojovaly.

 

Vše jsme tedy začali  dělat spolu. Podpořili jsme ženský i mužský aspekt a jejich kvality.

Výsledek je uveden ve faktech v úvodu mého příspěvku.

 

Ještě máme mnoho před sebou, tak jako na zahradě, je stále co dokončovat, ale to nejdůležitější, jsme podle nás zvládli.

Nejdůležitějším předpokladem kohokoliv je zvládnout strach, pochopit příčiny emocí, cítit sílu a moc lásky právě včas a také vědět jak nakládat se svým zdrojem/zdroji.

Nic není hotovo. Vše je před námi, ve vlastních rukou, věřím, že tímto příběhem inspirujeme a pomůžeme ostatním.

 

Přeji všem, nejen traderům, aby dosáhli klidu, harmonie těla, mysli i srdce a svých pracovních i životních snů.

 

S láskou

Kamila Bazala

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Archivy
KONTAKT

Ing. Kamila Bazala, MBA
tel.: +420 602 750 161
email: kamilabazala@seznam.cz